• Alle prijzen incl. BTW
  • Levering in België €6,95
  • Gratis levering in België vanaf €100
  • Afhaling in onze winkel

Milo, een knuffel als geen ander om kinderen (0-7 jaar) te begeleiden

 

Hallo, ik ben Milo, de kleine neushoorn! Ik ben een Doudou, een knuffeldoekje, maar een beetje anders... Natuurlijk ben ik heel zachtaardig, ik ben knuffelbaar, ik ben een teder, klein vriendje voor de kleintjes. Maar bovenal ben ik ontworpen om jou, ouder, grootouder, zorgzame vriend of professional uit de vroege kindertijd te helpen. Ik help je om kinderen te begeleiden in bepaalde stadia. Ik help je die allemaal te doorlopen, zeker als er moeilijkheden ontstaan op vlak van het begrijpen van emoties, het zachtjes begeleiden van een moment van scheiding met een ouder, of het liefdevol ondersteunen van een kind dat de afwezigheid van een ouder ervaart.

 

Voor baby's of voor oudere kinderen ben ik al een echt leuk en leerzaam hulpmiddel. Er zijn 3 concepten en thematische boxen om te ontdekken...

Onze boxen

Geruststellen op momenten van afwezigheid (geboortedoos):

De knuffels in deze doos vertegenwoordigen het gezin. Altijd dicht bij hem om hem gerust te stellen, zelfs als een ouder afwezig moet zijn, of het nu voor een lange tijd is (kinderdagverblijf, school, reis,...) of een heel klein moment.

Het knuffeltje van het kind kan teder in de kangoeroezak van de ouder knuffel glijden. Een rustgevende referentie voor het kind.

Emoties herkennen en begrijpen (emotiedoos)

Angst, woede, verdriet, vreugde – je kind is overweldigd door emoties... Is het niet makkelijk om hem te volgen in zijn emoties? De "emotiedoos" biedt u een unieke combinatie van een boek en 4 knuffels. Je kan het kind begeleiden bij het ontdekken en beheren van zijn emoties, hem helpen om sereen te groeien. Ik, Milo, de kleine neushoorn, kan je helpen je kind te begeleiden met een concreet hulpmiddel!

Begeleid een scheiding van de ouders (scheidingsdoos):

De scheiding van ouders, een complexe en delicate stap voor een kind om te ervaren. Een moeilijkheid ook voor ouders en hun naasten om het onderwerp op de juiste manier te benaderen, om te troosten, met tederheid. De "scheidingsdoos" is een combinatie van 3 knuffels: ik, Milo de kleine neushoorn, mijn moeder en mijn vader, en een boek, om dit soort situaties concreet te helpen ondersteunen.

Wanneer professionals praten over onze tools

Véronique Legros

Huisarts werkzaam in de palliatieve zorg en opgeleid in hypnose

"Ik zie heel vaak hoe de uiting van emoties bij patiënten zorgt voor een algemeen welzijn dat geen enkel medicijn kan evenaren. Het is een feit dat het fysieke lichaam en het emotionele lichaam nauw met elkaar verbonden zijn, het is belangrijk om voor beide te zorgen. Emoties laten ervaren en ze vervolgens beheersen zodat ze niet kristalliseren in de vorm van fysieke kwalen is essentieel om in beweging te blijven en verder te gaan op het pad van het leven. Emodou is een originele en speelse aanpak, aangepast aan kinderen. De knuffels en de boeken die erbij horen, helpen om de emoties eenvoudig onder woorden te brengen. Het bevordert essentieel leren van jongs af. Het ondersteunt in harmonie te leven, met iemands diepe wezen. In een wereld in voortdurende verandering en permanente versnelling helpt het de teugels van iemands leven te leiden.

Catherine Kurts,

Klinisch psycholoog gespecialiseerd in kinderen

"Wat in de psychologie een overgangsobject wordt genoemd, of vaker "het knuffeltje", heeft een zeer belangrijke functie in de psychologische ontwikkeling van het kind. Het stelt hem symbolisch in staat om de overgang tussen zichzelf en zijn externe omgeving te maken en geleidelijk te leren de twee te onderscheiden. Op dezelfde manier vertegenwoordigt het de continuïteit van de emotionele en veilige band met iemands ouders in afwezigheid van hen. Het stelt hem dus in staat om de emoties, die hij in verschillende situaties kan voelen, te kalmeren. Daarom is het essentieel dat het kind vergezeld kan worden door zijn knuffeldoekje, op welke plaats dan ook. Erg bewust van het belang van de functies van het knuffelspeelgoed in de psychologische ontwikkeling, en het emotionele welzijn van het kind werd het Emodou-project ontwikkeld".

Geruststellen op momenten van scheiding (geboortedoos):

 

Ik, Milo, ben hier om je te helpen: de "geboortedoos" is een familie van knuffels, met een heel concept errond, voornamelijk om gerust te stellen.

 

In deze doos ben ik omringd door mijn papa en mama. Een andere gezinssamenstelling is ook verkrijgbaar, elke samenstelling heeft een eigen specifieke doos: 2 vaders, 2 moeders, 1 moeder alleen of een vader alleen.

  • We zien er allemaal hetzelfde uit, in de neushoornfamilie. Maar mijn ouders-doudou zijn natuurlijk groter dan ik.
  • Ze hebben een klein zakje aan de voorkant, waar ik teder in kan glijden.
  • En hun armen kunnen me omhelzen, met een kleine klittenband dat sluit.

 

Het kind kan ons knuffelen, of gewoon spelen met de familie van knuffels.

Op momenten van afwezigheid is de gezinssamenstelling niet langer vanzelfsprekend: mama of papa is afwezig en ik, Milo, wordt aan het kind gegeven. En door compensatie wordt deze familie van knuffels zijn familie, echt waar. De afwezige ouder is aanwezig, het is gematerialiseerd. Het kind neemt in zijn gedachten echt mijn plaats in, hij wordt Milo (ik word ook wel het "spiegeldoekje" genoemd), en als ik omringd ben door mijn ouders, dan hij ook, door projectie.

 

Het doel van deze box is dan ook om het kind iets te geven om hem echt te kalmeren op momenten van afwezigheid van een ouder. Kinderdagverblijf, school, uitstapjes, winkelen of zelfs gewoon een wandeling, geef jezelf een hulpmiddel om met een gerust hart te laten vertrekken!

Emoties herkennen en begrijpen (emotiedoos)

 

Angst, woede, verdriet, vreugde: je kind is vaak overweldigd door emoties... Vind je het niet makkelijk om je kind te begrijpen in zijn emoties? De "emotiedoos" biedt je een unieke combinatie van een boek en 4 knuffels om het kind te begeleiden bij het ontdekken en beheren van zijn emoties, om sereen te groeien. Ik, Milo, de kleine neushoorn, kan je helpen je kind te begeleiden met een concreet hulpmiddel!

 

Een doos met 4 knuffeldoekjes van mij en 1 geïllustreerd boek met daarin de 4 "basis" emoties (vreugde, boosheid, verdriet en angst), om het kind te begeleiden in het begrijpen en beheersen van zijn emoties.

 

  • De 4 knuffels verschillen zowel in kleur als in gezichtsuitdrukking – ik ben een blije Milo, een boze Milo, een verdrietige Milo of een bange Milo. Kinderen, jong en oud, kunnen dankzij deze hulpmiddelen begrijpen welke emoties ze doormaken. Je kan ze uitleggen (of tonen voor de kleintjes) en ze met jou, een ouder, beheren.

 

  • In het boek vind je mij in tekeningen: door eenvoudige situaties die het kind kent, ga ik door de 4 emoties heen. Het verhaal maakt het, als een kleine geïllustreerde noot, mogelijk om het kind voor te stellen hoe de knuffeldoekjes te gebruiken, in zijn dagelijks leven - zoals ik ook doe.

 

Het doel van deze box is om woorden te geven aan wat het kind voelt, zonder schaamte en zonder taboes.
Met een luisterende ouder voelt het kind zich vrij om te spreken. Ik, Milo, zal snel de kleine vertrouwenspersoon van je kind worden, en de referent met wie hij zich zal identificeren. Voor jullie, ouders, grootouders, peetouders, zelfs professionals uit de vroege kindertijd, is dit het startpunt van een dialoog met hem, over wat er leeft, wat hij voelt en hoe hij ermee om kan gaan.

 

Begeleid een scheiding van de ouders (scheidingsdoos):

 

De scheiding van ouders, een complexe en delicate stap voor een kind om te ervaren. Een moeilijkheid ook voor ouders en hun naasten om het onderwerp op de juiste manier te benaderen, om te troosten, met tederheid. De "scheidingsdoos" is een combinatie van 3 knuffels: ik, Milo de kleine neushoorn, mijn moeder en mijn vader en een boek, om dit soort situaties concreet te helpen begeleiden.

 

  • Ik Milo, het "neutrale knuffeldoekje": ik vertegenwoordig het kind. Het tweede knuffeldoekje is mama, het derde knuffeldoekje is papa. Ik ga op pad met het kind omdat we in dezelfde situatie leven, nl de scheiding van onze ouders. Het knuffeltje van de moeder blijft bij de vader en het knuffeltje van de vader blijft bij de moeder, zodat het kind elke keer beide ouders bij zich heeft (zijn echte moeder + het knuffeltje van de vader, of zijn echte vader + het knuffeltje van de moeder). De knuffeldoekjes die de ouders voorstellen hebben een zakje aan de voorkant waar ik kan uitglijden – ik kan dan teder worden omhelsd.

 

  • Het boek illustreert een moment van mijn "uitwisseling", van papa tot mama, na school. Het kind kan zich gemakkelijk identificeren met mij, de kleine neushoorn – ik beleef dezelfde realiteit als het kind.

 

De knuffels en het boek zijn dan ook de weerspiegeling van de hoofdpersonen en de situatie van het gezin, nu gescheiden. Het doel van de doos is om het kind te helpen deze nieuwe realiteit sereen te beleven.

Voor het kleine kind zijn de knuffels niet onwerkelijk. Hij projecteert zich en in moeilijke tijden wordt hij echt mij, Milo. Zijn afwezige ouder wordt ook echt gecompenseerd door de doudou mama / doudou papa. Papa en mama zijn er nog steeds. Door met zijn knuffelbare familielid te spelen nestelt het kind zich, in zijn beleving, in de armen van een ouder.

  

Beste ouder, het kind begrijpt dat hij niet alleen is. De doudou mama / doudou papa fungeert ook als een vervanging voor de afwezige ouder. Ongeacht in welk huis het kind verblijft, papa en mama “zijn” er allebei nog steeds, heel dichtbij.

Voor vragen kan u altijd terecht op www.outledonline.be of +32 496 08 16 02 (Davy)